Cine întăreşte dreapta?

Cu sau fără voia lui Traian Băsescu, scandalul de corupţie care i-a lovit familia va aduce prejudicii destul de serioase imaginii şi, totodată, credibilităţii Patidului Mişcarea Populară. În idioţenia lui, frăţiorul Mircea – de altfel un personaj destul de controversat în ultimii ani – compromite visul lui Traian de a mai conta în politica românească, după decembrie 2014. Sigur că, având asemena rude apropiate, nici că ai mai avea nevoie de duşmani!

Ce se întâmplă astăzi în familia prezidenţială a pus capac suspiciunilor potrivit cărora Traian Băsescu nu ar mai fi o locomotivă pentru vreun proiect anume. Mai degrabă, cu riscul să-mi urc în cap iubitorii de senzaţii tari, aş putea spune că preşedintele, prin vocea şi porii Elenei Udrea, este mai degrabă o frână pentru ceea ce se doreşte a fi dreapta politică românească. Dacă în urmă cu câţiva ani putea trage după el, nu unul, ci mai multe partide aflate într-o alianţă, astăzi Traian Băsescu pare secătuit de vlagă. Nu ştiu dacă de vină e vârsta preşedintelui sau capacitatea sa de mobilizare, aflată într-o vădită scădere de formă, însă este aproape cert că Traian Băsescu nu s-ar mai bucura astăzi de mai mult de 15 procente dintre voturile românilor, care şi aşa dau semne că ar vrea să se reorienteze. Astfel că, deşi ar fi multe de povestit şi la acest capitol, fuziunea dintre PNL şi PDL se anunţă principala mutare a dreptei româneşti, cu scopul foarte clar de a păstra şanse, cât de cât reale, în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Atâta timp cât contopirea celor două partide se va produce repede şi fără prea multe reverberaţii, ea va fi capabilă să ofere României alte proiecte şi alte perspective. Politicienii, din păcate, rămân aceeaşi. Însă, doar atingând dezideratele amintite, în câteva luni, mai este posibil ca noua construcţie politică să se poată bate, hai să spunem, de la egal la egal cu PSD.

Una peste alta, culmea ironiei face ca scandalul din jurul familiei Băsescu să aibă darul de a întări proiectul PNL plus PDL, fiind destul de probabil ca numărul de susţinători ai acestuia să crească în această perioadă. Ce pare totuşi destul de grav, astăzi, pe partea dreaptă a eşichierului politic, este că proiectul „Klaus Iohannis, preşedinte” ar putea fi ratat din faşă. Numărul românilor, fie ei votanţi declaraţi ai PNL, încă nu sunt pregătiţi pentru a fi conduşi de un neamţ. Trebuie să recunoaştem că încă mai avem de lucru la capitolul mentalitate. La acest capitol şi, bineînţeles, la multe altele…

3 Thoughts to “Cine întăreşte dreapta?”

  1. Anonim

    tu o intaresti si liderul presei salajene MAGAZIN SALAJAN.Daca te nasteai mai devreme sigur erai cenzor in presa comunista.

    1. ICEFRIMU

      Mai anonime…….
      Un american ti-ar replica ceva in genul….,,Bine ca-i ma-ta autobuz!,,
      De unde si pana unde bietul Vadan sa fie cenzor de presa comunista?
      probabil ca,cu asta te ocupai tu anonim chelios si burtos ,inainte de a te fi pensionat fortat sistemul nou care te-a trecut la categoria ,,gloabe resapate,,!
      Lasa mai omu’ sa se manifeste,ca nici io nu mor de dragu vadanului,da’ democratia-mi cere sa fiu ingaduitor si uneori de acord cu el!

  2. Zălăuan

    Cu siguranţă, familia Băşescu, ruşinea României, a dat o lovitură partidelor aşa-zise de dreaptă.
    Din păcate, în România nu există nici partide de stânga, nici partide de dreapta. Există numai partide de ciocoi, puşi pe îmbogăţire rapidă.
    De exemplu, toate aceste partide, unele zise de stânga, altele zise de dreapta, ţin, ca porcul de straiţă, de cota unică de impozitare, faborabilă bogătaşilor !

Leave a Comment